In dit gerecht zit de courgette niet alleen op je pizza, maar ook in de bodem. Je profiteert dus dubbel van deze groene held!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
White courgette
½ piece
Red onion
75 g
Pre-cut mushroom mix
25 g
Green pesto
25 g
Organic crème fraîche
25 g
Grated mature cheese
195 g
Courgette pizza base
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de gesneden paddenstoelenmix 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de paddenstoelen uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Leg de courgette-pizzabodems op een bakplaat met bakpapier en besmeer ze met de witte saus.
Verdeel de courgette, rode ui, paddenstoelen en overige geraspte kaas over de courgette-pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Haal de courgette-pizza's uit de oven. Besprenkel met de overige pesto.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. De overige pesto kan je de volgende dag gebruiken in een soep of op een broodje.
Snijd de courgette-pizza's in stukken en verdeel over de borden.