Deze dubbelgevouwen pizza vindt zijn oorsprong net als de gewone pizza in Napels, waar hij werd bedacht als handige to-go-variant.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 pack
Chopped tomatoes
½ piece
Pizza dough
(Contains Wheat May be present Milk)
½ can
Tuna packed in olive oil
(Contains Fish)
15 g
Olives & capers
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
½ piece
Apple
5 g
Fresh flat leaf parsley
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in halve ringen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 1 - 2 minuten. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan en voeg de passata toe. Bak 1 minuut op middelhoog vuur en blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el water. Laat 5 - 7 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig door.
Tip: Kijk goed hoeveel van de tomatenblokjes je moet gebruiken, zodat de saus niet te vochtig wordt.
Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd door de helft zodat er per persoon 1/2 rol pizzadeeg is. Duw het pizzadeeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt. Laat de overtollige olie van de tonijn uitlekken. Meng in een kom de tonijn, de kappertjes en olijven. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Smeer de helft van elk stuk pizzadeeg in met de tomatensaus en houd de randen vrij. Verdeel het tonijnmengsel en de overige rode ui over de tomatensaus. Scheur de mozzarella klein en verdeel over de vulling. Vouw de niet-belegde kant van het pizzadeeg over de vulling heen en druk de randen goed dicht. Vouw vervolgens de randen naar binnen. Bak de calzone 15 - 25 minuten in de oven goudbruin.
Tip: Heb je bloem in huis? Bestrooi de dichtgevouwen calzone met een dun laagje bloem, voor een mooi effect op de korst.
Snijd de appel in blokjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de appel en peterselie door de dressing.
Verdeel de calzones over de borden en serveer de salade ernaast.