Pizza calzone met tonijn en mozzarella
Pizza calzone met tonijn en mozzarella

Pizza calzone met tonijn en mozzarella

met kappertjes, olijven en een frisse appelsalade

Deze dubbelgevouwen pizza vindt zijn oorsprong net als de gewone pizza in Napels, waar hij werd bedacht als handige to-go-variant.

Allergens:
Wheat
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 pack

Chopped tomatoes

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

½ can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

15 g

Olives & capers

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ piece

Apple

5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories1033 kcal
Energy (kJ)4321 kJ
Fat42 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate116 g
Sugar22 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein40 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in halve ringen.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 1 - 2 minuten. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan en voeg de passata toe. Bak 1 minuut op middelhoog vuur en blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el water. Laat 5 - 7 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig door.

Tip: Kijk goed hoeveel van de tomatenblokjes je moet gebruiken, zodat de saus niet te vochtig wordt.

Pizzadeeg uitrollen
3

Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd door de helft zodat er per persoon 1/2 rol pizzadeeg is. Duw het pizzadeeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt. Laat de overtollige olie van de tonijn uitlekken. Meng in een kom de tonijn, de kappertjes en olijven. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Calzone maken
4

Smeer de helft van elk stuk pizzadeeg in met de tomatensaus en houd de randen vrij. Verdeel het tonijnmengsel en de overige rode ui over de tomatensaus. Scheur de mozzarella klein en verdeel over de vulling. Vouw de niet-belegde kant van het pizzadeeg over de vulling heen en druk de randen goed dicht. Vouw vervolgens de randen naar binnen. Bak de calzone 15 - 25 minuten in de oven goudbruin.

Tip: Heb je bloem in huis? Bestrooi de dichtgevouwen calzone met een dun laagje bloem, voor een mooi effect op de korst.

Salade maken
5

Snijd de appel in blokjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de appel en peterselie door de dressing.

Serveren
6

Verdeel de calzones over de borden en serveer de salade ernaast.