Pizza crudo
Pizza crudo

Pizza crudo

met burrata, serranoham en rucola

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

100 g

Passata

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

20 g

Arugula

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

20 g

Serrano ham

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories891 kcal
Energy (kJ)3726 kJ
Fat32.1 g
Saturated Fat12.2 g
Carbohydrate107.9 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein35.8 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom de rucola met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn.
Pizza bakken
2
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer het deeg met de tomatensaus en bak de pizza 15 - 20 minuten in de oven.
Burrata-topping maken
3
  • Prak in een kom de burrata met een vork.
  • Voeg een scheutje melk toe en blijf prakken tot een smeuige textuur.
  • Breng op smaak met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Bewaar in de koelkast tot serveren. 
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el honing en 1/2 el zwarte balsamicoazijn.
  • Verdeel hoopjes romige burrata over de pizza. Verdeel vervolgens de rucola en de serranoham op de pizza.
  • Garneer de pizza met de grana padano-vlokken en besprenkel met de overige honing-balsamicodressing.
  • Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.