Pizza met pompoencrème en groenten
Pizza met pompoencrème en groenten

Pizza met pompoencrème en groenten

Voor dit gerecht maak je zelf een crème van pompoen. De crème wordt nog krachtiger van smaak door er een klein gedeelte van de kaas aan toe te voegen. Met de overige kaas kun je de groenten lekker garneren.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Pompoenblokjes

½ unit

Courgette

¼ unit

Rode ui

40 g

Oude kaasvlokken

(Contains Milk)

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

25 g

Boerenkool, gesneden

15 g

Olijf-kappertjesmix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2335 kJ
Calories558 kcal
Fat16 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate80 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber20 g
Protein8 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Food Processor
Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 400 ml water in een pan met deksel voor de pompoen. Kook de pompoenblokjes, zodra het water kookt, afgedekt, 5 - 6 minuten op middellaag vuur. Giet vervolgens af, maar bewaar een klein beetje van het kookvocht.

2

Snijd ondertussen de courgette in halve plakken en de rode ui in halve ringen.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de courgette, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur.

4

Meng ondertussen in een hoge kom met staafmixer of blender de pompoenblokjes met de helft van de oude kaas en 1 el kookvocht per persoon en pureer tot een crème. Breng op smaak met peper en zout.

5

Leg vervolgens de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de pompoencrème en de helft van de boerenkool. Leg hierop de courgetteplakken en rode ui en garneer met de overige oude kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

6

Meng ondertussen in een saladekom de overige boerenkool, kappertjes en olijven, zwarte balsamicoazijn en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en serveer met de salade.