Pizza met ricotta en babyspinazie
Pizza met ricotta en babyspinazie

Pizza met ricotta en babyspinazie

met witte kaas, citroen en munt

Citroen en ricotta vormen de perfecte combinatie. De ricotta zorgt voor een romige saus en de citroen geeft een frisse draai aan dit gerecht.

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

50 g

Ricotta

(Contains Milk)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

65 g

Baby spinach

5 g

Fresh basil & mint

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories960 kcal
Energy (kJ)4017 kJ
Fat43.6 g
Saturated Fat18.8 g
Carbohydrate96.5 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein38.8 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Kettle
Small Bowl
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een waterkoker. 
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
Spinazie bereiden
2
  • Verkruimel de witte kaas boven een kom en meng met de ricotta. Voeg per persoon: 2 tl citroensap en 1 el extra vierge olijfolie toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de spinazie toe aan een vergiet en giet het kokend water erover. Laat uitlekken. 
  • Rasp de mozzarella met een grove rasp. 
  • Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier en leg op een bakplaat.
Pizza bakken
3
  • Besmeer de pizza met het kaasmengsel en beleg met de spinazie en de mozzarella.
  • Breng verder op smaak met peper en zout. 
  • Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
  • Hak de munt en het basilicum fijn. 
Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven en garneer met het verse basilicum, de munt, de geraspte citroenschil en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. 
  • Verdeel de pizza in stukken en serveer. 

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.