Pizzabootje met een Mexicaanse twist
Pizzabootje met een Mexicaanse twist

Pizzabootje met een Mexicaanse twist

met gekruid kipgehakt en mais-salsa

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Gluten
Wheat
Spelt
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pizza dough

(Contains Gluten, Wheat, Spelt May be present Milk)

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

½ piece

Garlic

½ piece

Red onion

½ piece

Tomato

70 g

Corn

½ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Passata

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories760 kcal
Energy (kJ)3181 kJ
Fat24.3 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate86.2 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein40.5 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui (zie Tip). Snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met het gehakt.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de helft van de mais en paprika toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg vervolgens de passata en Mexicaanse kruiden toe en breng aan de kook. Laat 3 - 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of houd apart.

Bootjes maken
3

Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in 2 gelijke delen en vouw de randen naar binnen. Rol de hoeken naar binnen tot je een schuitje krijgt. Verdeel de vulling over het deeg. Strooi de kaas erover en bak de bootjes 15 - 20 minuten in de oven.

Snijden
4

Hak ondertussen de peterselie fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Salsa maken
5

Meng in een kom de overige ui, paprika, mais en tomaat met de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.

Serveren
6

Leg de pizzabootjes op platte borden en verdeel de salsa erover.