Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas
Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

met een frisse salade van peer en komkommer

Een belangrijk ingrediënt van chorizo is pimentón - een Spaans gerookt paprikapoeder gemaakt van speciale paprika's met een licht zoet-pittige smaak.

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pear

½ piece

Red onion

⅓ piece

Courgette

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

25 g

Organic sour cream

25 g

Diced chorizo

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories921 kcal
Energy (kJ)3853 kJ
Fat60 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate66 g
Sugar22 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Salad Bowl
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.

Deeg uitrollen
2

Rol het bladerdeeg (inclusief het bakpapier) uit op een bakplaat en besmeer met de zure room. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg met de courgettelinten en besprenkel met olijfolie naar smaak.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het bladerdeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag beleggen en bakken met je favoriete ingrediënten als lekkere snack of nagerechtje.

Plaattaart beleggen
3

Houd 1/3 van de blokjes peer apart. Verdeel de rest van de peer, samen met de rode ui en de chorizoblokjes, over de courgette. Verkruimel tot slot de witte kaas erover en bak 15 - 20 minuten in de oven.

Dressing maken
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout.

Salade maken
5

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Voeg de komkommerlinten en de overige blokjes peer toe aan de saladekom met dressing. Snijd de muntblaadjes en de bladpeterselie fijn en meng met de komkommer, peer en dressing.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Serveren
6

Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de komkommer-peersalade.