Plaattaart met courgette, salami en witte kaas
Plaattaart met courgette, salami en witte kaas

Plaattaart met courgette, salami en witte kaas

met frisse salade van peer en komkommer

Salami komt oorspronkelijk uit Italië. Iets dat vrijwel in alle salamisoorten verwerkt wordt, is knoflook. Dit zorgt dan ook voor de sterke geur van salami.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Pear

1 piece

Onion

⅓ piece

Courgette

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Tarwe May be present Melk (inclusief lactose))

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Melk (inclusief lactose))

3 slice

Salami

25 g

Greek-style cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

[Persian] cucumber

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4049 kJ
Calories968 kcal
Fat66.8 g
Saturated Fat33.2 g
Carbohydrate64.1 g
Sugar16.2 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein21.4 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Oven rack lined with baking paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
  • Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een ovenrooster (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het bladerdeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag beleggen met je favoriete ingrediënten, bakken en als snack of nagerechtje eten.

 
Plaattaart beleggen
2
  • Besmeer met de crème fraîche en breng flink op smaak met peper en zout. Beleg met de courgettelinten en besprenkel met olijfolie naar smaak.
  • Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Houd 1/3 van de peerblokjes apart. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verdeel de overige peer, samen met de ui en de salamiplakjes, over de plaattaart.
  • Verkruimel de witte kaas erover en bak 15 - 20 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
  • Voeg de komkommerlinten en de overige peerblokjes toe aan de saladekom met dressing.
  • Snijd de muntblaadjes en de bladpeterselie fijn en meng met de komkommer, peer en de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.
  • Serveer met de komkommer-peersalade.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!