Plaattaart met drie soorten tomaat
Plaattaart met drie soorten tomaat

Plaattaart met drie soorten tomaat

met verse geitenkaas en basilicum

Deze plaattaart ziet er indrukwekkend uit, maar is heel makkelijk te bereiden. Je bakt de bodem eerst zonder beleg, zodat hij goed knapperig wordt. Pas daarna beleg je de plaattaart met tomaat en verse geitenkaas. Tip: als het zonnetje schijnt is dit ook een perfect gerecht om te maken voor een picknick, het is namelijk makkelijk mee te nemen én koud ook heel lekker!

Allergens:
Gluten
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Bladerdeeg

(Contains Gluten May be present Milk)

½ unit

Tomaat

½ unit

Pruimtomaat

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Sjalot

45 g

Mesclun

40 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Rode wijnazijn

½ teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3904 kJ
Calories933 kcal
Fat68 g
Saturated Fat28.5 g
Carbohydrate59 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein17 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Paring Knife
Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Bakplaat
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Rol het het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak dan 12 – 14 minuten in de oven tot hij lichtbruin kleurt.

Tomaat snijden en mengen
2

Snijd ondertussen de tomaat en de pruimtomaat in dunne plakken en halveer de rode cherrytomaten. Voeg alle tomaten toe aan een kom en meng met de helft van de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout.

Sjalot karameliseren
3

Snijd de sjalot in fijne halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot toe en bestrooi met zout. Bak de sjalot 3 minuten, draai daarna het vuur middellaag en bak nog 10 – 12 minuten, of totdat de sjalot zacht en goudbruin is.

Beleggen en bakken
4

Verdeel ondertussen de plakken tomaat en de cherrytomaat gelijkmatig over het gebakken bladerdeeg. Zet de bakplaat terug in het midden van de oven en bak de plaattaart nog 14 – 18 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de overige extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een dressing. Voeg de mesclun toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de sjalot over de plaattaart en verbrokkel de verse geitenkaas erboven. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.