Deze plaattaart ziet er indrukwekkend uit, maar is heel makkelijk te bereiden. Je bakt de bodem eerst zonder beleg, zodat hij goed knapperig wordt. Pas daarna beleg je de plaattaart met tomaat en verse geitenkaas. Tip: als het zonnetje schijnt is dit ook een perfect gerecht om te maken voor een picknick, het is namelijk makkelijk mee te nemen én koud ook heel lekker!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ pack
Bladerdeeg
(Contains Gluten May be present Milk)
½ unit
Tomaat
½ unit
Pruimtomaat
125 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Sjalot
45 g
Mesclun
40 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
2.5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Rode wijnazijn
½ teaspoon
Honing
½ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Rol het het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak dan 12 – 14 minuten in de oven tot hij lichtbruin kleurt.
Snijd ondertussen de tomaat en de pruimtomaat in dunne plakken en halveer de rode cherrytomaten. Voeg alle tomaten toe aan een kom en meng met de helft van de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout.
Snijd de sjalot in fijne halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot toe en bestrooi met zout. Bak de sjalot 3 minuten, draai daarna het vuur middellaag en bak nog 10 – 12 minuten, of totdat de sjalot zacht en goudbruin is.
Verdeel ondertussen de plakken tomaat en de cherrytomaat gelijkmatig over het gebakken bladerdeeg. Zet de bakplaat terug in het midden van de oven en bak de plaattaart nog 14 – 18 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.
Meng ondertussen in een saladekom de overige extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een dressing. Voeg de mesclun toe en meng goed.
Verdeel de sjalot over de plaattaart en verbrokkel de verse geitenkaas erboven. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.