Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus
Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

met tuinkers en basilicumcrème

Tuinkers is familie van de mosterdplant en heeft een pittige smaak die perfect past bij de romige geitenkaas. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

5 g

Cress

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

100 g

Passata

15 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories693 kcal
Energy (kJ)2901 kJ
Fat44 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate51 g
Sugar17 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein17 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika's in kleine blokjes, deze gebruik je voor de saus. De andere helft van de paprika snijd je in stap 3 in reepjes om als topping te gebruiken. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Paprikablokjes bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

Snijden
3

Snijd ondertussen de andere helft van de paprika in reepjes en knip de tuinkers af. Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Tip: Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse kaas of Parmezaanse kaas?

Saus maken
4

Blus de gebakken paprikablokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata en per persoon 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Plaattaart bakken
5

Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Voeg dan de geitenkaas toe en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten tot de kaas goud kleurt en het bladerdeeg gaar is.

Serveren
6

Besprenkel de plaattaart met basilicumcrème. Garneer met de tuinkers. Snijd de plaattaart in stukken en serveer.