Roasted Pepper Tart with Creamy Goat's Cheese
Roasted Pepper Tart with Creamy Goat's Cheese

Roasted Pepper Tart with Creamy Goat's Cheese

with tomato & basil crème

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

⅓ roll(s)

Puff pastry

100 g

Passata

10 milliliters

Basil crème

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

¼ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1382 kJ
Calories330 kcal
Fat19.5 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate22.8 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein12.4 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de tomaat in plakken. 

Paprika bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

Snijden
3

Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Weetje: Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse kaas of parmezaanse kaas?

Saus maken
4

Blus de gebakken paprikablokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente per portie bevat? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Plaattaart bakken
5

Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes en de tomaat. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Verdeel dan de geitenkaas over de plaattaart en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goudbruin kleurt en het bladerdeeg gaar is.

Serveren
6

Besprenkel de plaattaart met de basilicumcrème. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.