De kastanjes vallen nog niet uit de bomen, maar het is toch echt alweer tijd voor een herfstrecept. In deze plaattaart combineer je het zoete van de pompoen en de rozijnen met het hartige van de geitenkaas. Door deze smaakcombinatie valt hij bij jong en oud in de smaak. Laat je ons weten of de plaattaart bij jullie in de smaak viel?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
2.5 g
Verse salie
150 g
Pompoenblokjes
1 teaspoon
Gedroogde tijm
½ unit
Bladerdeeg
(Contains Gluten May be present Milk)
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
15 g
Rozijnen-pittenmix
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
½ tablespoon
Honing
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.
Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.
Bak de plaattaart 20 – 25 minuten in de oven. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Verdeel de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon na 15 minuten over de plaattaart.
Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de plaattaart met de rozijnenpittenmix en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.