Plaattaart met pompoen en geitenkaas
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met rucola en rozijnen

De kastanjes vallen nog niet uit de bomen, maar het is toch echt alweer tijd voor een herfstrecept. In deze plaattaart combineer je het zoete van de pompoen en de rozijnen met het hartige van de geitenkaas. Door deze smaakcombinatie valt hij bij jong en oud in de smaak. Laat je ons weten of de plaattaart bij jullie in de smaak viel?

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

2.5 g

Verse salie

150 g

Pompoenblokjes

1 teaspoon

Gedroogde tijm

½ unit

Bladerdeeg

(Contains Gluten May be present Milk)

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

15 g

Rozijnen-pittenmix

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ tablespoon

Honing

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3774 kJ
Calories902 kcal
Fat63 g
Saturated Fat28.2 g
Carbohydrate63 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber4 g
Protein18 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.

Mengen
2

Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.

Plaattaart bereiden
3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

Bakken
4

Bak de plaattaart 20 – 25 minuten in de oven. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Verdeel de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon na 15 minuten over de plaattaart.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Garneer de plaattaart met de rozijnenpittenmix en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.