The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
10 pinch
Nutmeg
1 piece
Garlic
1 roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
15 g
Panko breadcrumbs
150 g
Spinach
(May be present Celery)
50 g
Organic crème fraîche
(Contains Milk)
15 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
4 piece
Egg
1 piece
Tomato
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Balsamic vinegar
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel of een waterkoker voor de spinazie. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een dikkere rand ontstaat. Verdeel de panko over het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Scheur de spinazie grof boven een vergiet. Houd een handje spinazie opzij voor later. Giet het kokend water over de spinazie zodat deze slinkt. Spoel af met koud water en knijp het vocht uit de spinazie. Meng in een kom de crème fraîche met de oude kaas. Voeg nadien de spinazie, de knoflook, een snuf nootmuskaat, peper en zout toe.
Verdeel het spinaziemengsel over het bladerdeeg. Maak twee kuiltjes per persoon in de spinazie om later de eieren in te stollen. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Breek na 5 - 10 minuten de eieren open boven de kuiltjes in de spinazie en bak tot de eieren gestold zijn en het bladerdeeg gaar is.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng de tomaat en overige spinazie in een kom met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Snijd de plaattaart in stukken, verdeel over de borden en serveer met de tomatensalade (zie TIP).
Tip: Het is ook lekker om een deel van de tomatenblokjes te verdelen over de plaattaart bij het serveren.