Plaattaart met spinazie en ei
Plaattaart met spinazie en ei

Plaattaart met spinazie en ei

en een tomatensalade

Tags:
Veggie
Eat Me First
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 pinch

Nutmeg

1 piece

Garlic

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

15 g

Panko breadcrumbs

150 g

Spinach

(May be present Celery)

50 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

15 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

4 piece

Egg

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories866 kcal
Energy (kJ)3625 kJ
Fat63.3 g
Saturated Fat33.6 g
Carbohydrate50.2 g
Sugar7 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein17.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Saucepan
Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Bowl
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel of een waterkoker voor de spinazie. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bladerdeeg bereiden
2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een dikkere rand ontstaat. Verdeel de panko over het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Spinazie slinken
3

Scheur de spinazie grof boven een vergiet. Houd een handje spinazie opzij voor later. Giet het kokend water over de spinazie zodat deze slinkt. Spoel af met koud water en knijp het vocht uit de spinazie. Meng in een kom de crème fraîche met de oude kaas. Voeg nadien de spinazie, de knoflook, een snuf nootmuskaat, peper en zout toe.

Bladerdeegtaart maken
4

Verdeel het spinaziemengsel over het bladerdeeg. Maak twee kuiltjes per persoon in de spinazie om later de eieren in te stollen. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Breek na 5 - 10 minuten de eieren open boven de kuiltjes in de spinazie en bak tot de eieren gestold zijn en het bladerdeeg gaar is.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng de tomaat en overige spinazie in een kom met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Serveren
6

Snijd de plaattaart in stukken, verdeel over de borden en serveer met de tomatensalade (zie TIP).

Tip: Het is ook lekker om een deel van de tomatenblokjes te verdelen over de plaattaart bij het serveren.