Plaattaart met verse geitenkaas
Plaattaart met verse geitenkaas

Plaattaart met verse geitenkaas

met paprikasaus en basilicumcrème

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of Parmezaanse kaas?

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

100 g

Passata

10 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

¼ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3797 kJ
Calories908 kcal
Fat55.4 g
Saturated Fat29.1 g
Carbohydrate76.2 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein21.1 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 

Paprika bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, ui en paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

Geitenkaas verkruimelen
3

Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Saus maken
4

Blus de gebakken paprikablokjes af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Plaattaart bakken
5

Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de paprikareepjes. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Verdeel dan de geitenkaas over de plaattaart en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten, of tot de kaas goudbruin kleurt en het bladerdeeg gaar is.

Serveren
6

Besprenkel de plaattaart met de basilicumcrème. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.