Pita's met falafel en frisse yoghurtsaus
Pita's met falafel en frisse yoghurtsaus

Pita's met falafel en frisse yoghurtsaus

met aubergine, verse kruiden en ingelegde ui

Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!

Tags:
Veggie
Allergens:
Sesame
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Falafel

(May be present Oats, Mustard, Soy, Wheat, Barley, Gluten)

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Radicchio & romaine

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

(May be present Celery)

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3462 kJ
Calories827 kcal
Fat42.5 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate86.3 g
Sugar22.9 g
Dietary Fiber13 g
Protein18.3 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de aubergine in dunne halve maantjes.
  • Snijd de komkommer in staafjes van 5 cm lang.

Tip: In deze stap verwarm je de oven om later de pita in te verwarmen. Je kunt ook een broodrooster gebruiken.

Groenten bakken
2
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker en de helft van de ui (zie Tip). 
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 minuten. Voeg de overige ui toe en bak nog 2 minuten. 
  • Voeg de honing toe en bak 1 minuut mee. Haal de koekenpan van het vuur.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee met de aubergine.

Falafel bakken
3
  • Meng de za'atar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm. 
  • Verdeel de pitabroodjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de falafel in 2 - 4 minuten rondom goudbruin. 
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Meng in een kom de verse kruiden met de yoghurt, het pekelvocht van de ui, 1/2 el mayonaise per persoon, peper en zout.
  • Vul de pitabroodjes met sla, komkommer, gebakken groenten en falafel.
  • Besprenkel met de yoghurtdressing.