Platbrood met kalkoengyros, Turkse yoghurt en rettichsalade
Platbrood met kalkoengyros, Turkse yoghurt en rettichsalade

Platbrood met kalkoengyros, Turkse yoghurt en rettichsalade

Met een heerlijke gemengde sla van rode sla, veldsla en lollo bianca

Je vult het volkoren platbrood met kruidige gyros van kalkoenvlees. Voor een lekkere gyros is niet alleen de kwaliteit van het vlees belangrijk, maar ook de marinade. De gyros is voorgekruid met traditionele Griekse gyroskruiden en uien. De rettichsalade zorgt voor wat frisheid. Deze langwerpige witte wortel heeft een pittige smaak.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Gele paprika

1 unit

Tomaat

50 g

Rettich

20 g

Gemengde sla

125 g

Kalkoengyros

1 unit

Volkoren platbrood

(Contains Gluten)

½ tablespoon

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories692 kcal
Energy (kJ)2895 kJ
Fat34 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate51 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein39 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de rettich
1

Snipper de ui. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Snijd de tomaat klein. Snijd de rettich in de lengte doormidden en snijd of schaaf met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes. Maak een dressing van de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing, peper en zout.

2

Meng in een saladekom ¼ deel van de ui met de tomaat, rettich en de slamelange.

Bak de kalkoengyros met de paprika
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de paprika en overige ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalkoengyros toe en roerbak 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng ondertussen de dressing met de salade en verwarm het Libanese platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur.

Serveer het platbrood met de salade
5

Smeer het Libanese platbrood in met de Turkse yoghurt, beleg met kalkoengyros en salade en rol het platbrood op. Serveer met de overige salade.