Platbroodpizza Hawaï
Platbroodpizza Hawaï

Platbroodpizza Hawaï

met rode paprika en rucola

De pizza hawaï is bedacht door een Griekse chef die experimenteerde met zoete en zure smaken. Door de combinatie van hartig en zoet valt dit recept bij veel kinderen in de smaak. Bij de Italianen daarentegen valt deze pizza met ananas niet direct in de smaak - fruit hoort volgens hen niet thuis op een pizza. Hoe zit het bij jou thuis, heb je fans of tegenstanders van deze pizzavariant aan tafel?

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode ui

½ unit

Rode paprika

¼ unit

Ananas

2 slice

Achterham

40 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

½ pack

Passata

1 teaspoon

Italiaanse kruiden

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

½ tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3010 kJ
Calories720 kcal
Fat23 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate97 g
Sugar20.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein29 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Baking Sheet
Parchment Paper
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui en snijd de rode paprika in dunne ringen.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de ui en de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 3 el water per persoon, de passata, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout en roer goed. Laat in 4 – 6 minuten op laag vuur inkoken.

Ananas snijden
3

Verwijder ondertussen het groen van de ananas en snijd de onderkant eraf. Zet de ananas verticaal en snijd de schil er met een scherp mes voorzichtig af door van boven naar beneden te snijden. Leg de ananas weer op zijn kant, snijd de ananas in plakken en vervolgens om de kern heen in blokjes.

Pizza's bakken
4

Besmeer de platbroden met een dun laagje tomatensaus. Beleg met de achterham, ananas en rode paprika. Garneer met de belegen kaas en de overige Italiaanse kruiden. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de pizza's 8 – 10 minuten in de oven, of totdat de randjes goudbruin zijn.

Salade maken
5

Meng ondertussen de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, peper, zout en zwarte balsamicoazijn naar smaak.

Serveren
6

Haal de platbroodpizza's uit de oven, snijd in stukken en garneer met de rucola.