Bestaat een gezonde pizza? Ja, namelijk met een dunne bodem van volkoren meel met daarop groenten en vezels. En niet met 1, maar 2 soorten kazen - de milde en romige ricotta, in combinatie met de pittige Grana Padano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode ui
½ unit
Aubergine
½ unit
Venkel
1 can
Tomatenpuree
50 g
Ricotta
(Contains Milk)
2 unit
Volkoren platbrood
(Contains Gluten)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en venkel, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper de rode ui. Meng in een kom de tomatenpuree met de helft van de ricotta en 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak. Smeer het platbrood in met de tomaat-ricottapuree.
Verdeel de aubergine en venkel over de platbroden. Verdeel vervolgens de rode ui, overíge ricotta en Grana Padano op de groenten.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de platbroden 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden. Garneer de platbroden met de rucola en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Voeg naar smaak extra rucola toe.