Deze variatie op pizza maak je met platbrood. Daarnaast ga je zelf bietenpesto maken van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano en verse tijm, wat heerlijk smaakt bij geitenkaas en courgette. Kortom, net even wat anders op je pizza!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
20 g
Amandelen
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
125 g
Rode biet
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
3 sprig
Verse tijm
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn. Hak de amandelen grof.
Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, grana padano, olijfolie en de helft van zowel de amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, tijm en amandelen en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.