Deze variatie op pizza maak je met platbrood. Daarnaast ga je zelf bietenpesto maken van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano en verse tijm. Dit smaakt goed bij de geitenkaas en courgette. Kortom, net even wat anders op je zelfgemaakte pizza.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
3 sprig
Verse tijm
(May be present Celery)
20 g
Amandelen
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
125 g
Rode biet
25 g
Grana padano-vlokken
(Contains Egg, Milk)
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
40 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn.
Snijd vervolgens de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Hak de amandelen grof.
Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, olijfolie en de helft van zowel de grana padano, amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng goed op smaak met peper en zout.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, amandelen en tijm en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.