Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en geitenkaas
Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en geitenkaas

Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en geitenkaas

Deze variatie op pizza maak je met platbrood. Daarnaast ga je zelf bietenpesto maken van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano en verse tijm. Dit smaakt goed bij de geitenkaas en courgette. Kortom, net even wat anders op je zelfgemaakte pizza.

Allergens:
Tree nuts
Egg
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

3 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

20 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

125 g

Rode biet

25 g

Grana padano-vlokken

(Contains Egg, Milk)

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

40 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4113 kJ
Calories983 kcal
Fat38 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate118 g
Sugar19 g
Dietary Fiber8 g
Protein36 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Oven voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn.

Snijden
2

Snijd vervolgens de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Hak de amandelen grof.

Pesto maken
3

Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, olijfolie en de helft van zowel de grana padano, amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng goed op smaak met peper en zout.

Beleggen
4

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, amandelen en tijm en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
5

Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.