Platbroodpizza met champignons en pesto
Platbroodpizza met champignons en pesto

Platbroodpizza met champignons en pesto

met mozzarella, rode ui en rucola

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Rode ui

170 g

Champignons

2 unit

Volkoren platbrood

(Contains Gluten)

50 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

60 g

Mozzarella

(Contains Milk)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3849 kJ
Calories920 kcal
Fat50 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate83 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Beleggen
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en rode ui 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. Verdeel de champignons en rode ui over de platbroden en scheur de mozzarella erboven klein.

Platbroodpizza's bakken
3

Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de platbroodpizza's over de borden. Garneer met de rucola.