Platbroodpizza met coppa di Parma
Platbroodpizza met coppa di Parma

Platbroodpizza met coppa di Parma

met zelfgemaakte tomatensaus, provolone en rucola

Voor deze zomerse pizza's met een bodem van Libanees platbrood, maak je zelf je tomatensaus. Het is een snelle variant, maar wanneer je de tijd hebt, kun je de saus ook eerder opzetten. Belegd met champignons, coppa di parma, provolone en rucola om de pizza helemaal af te maken.

Allergens:
Celery
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Pruimtomaat

½ can

Tomatenpuree

100 g

Champignons

25 g

Coppa di Parma

6 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

50 g

Provolonevlokken

(Contains Milk)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2787 kJ
Calories666 kcal
Fat30 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate63 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Small pot
Baking Sheet
Bowl

Cooking Steps

Smaakmakers snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de ui met de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de zwarte balsamicoazijn en 35 ml water per persoon toe en laat 7 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Champignons snijden
3

Snijd ondertussen de champignons in plakken en snijd of scheur de coppa di Parma in tweeën. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van het basilicum grof.

Pizza's beleggen
4

Besmeer de platbroden met de tomatensaus. Beleg met de paddenstoelen, de coppa en de provolone. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de pizza's 10 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.

Rucola aanmaken
5

Meng ondertussen de rucola met de extra vierge olijfolie in een kom.

Serveren
6

Haal de platbroodpizza's uit de oven en garneer met de rucola en het basilicum.