Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Garlic
½ piece
Courgette
125 g
Chestnut mushrooms
200 g
Passata
½ sachet(s)
Italian seasoning
2 piece
Lebanese flatbread
25 g
Grated mature cheese
25 g
Grated aged Gouda
15 g
Grated Italian cheese
20 g
Chopped walnuts
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan en bak de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.
Verhit de 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, de helft van de Italiaanse kruiden en de zwarte balsamicoazijn toe. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de overige Italiaanse kruiden, de geraspte belegen kaas, oude kaas, Italiaanse kaas en de walnootstukjes.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.
Bak de platbroodpizza’s ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.
Tip: Je hebt misschien niet genoeg ruimte in de oven om de pizza's tegelijk te bakken; beleg en bak ze daarom in delen. Je kunt ook alvast een pizza eten terwijl de ander in de oven zit.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.