Platbroodpizza met drie kazen en courgette
Platbroodpizza met drie kazen en courgette

Platbroodpizza met drie kazen en courgette

met kastanjechampignons en walnoten

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½ piece

Courgette

125 g

Chestnut mushrooms

200 g

Passata

½ sachet(s)

Italian seasoning

2 piece

Lebanese flatbread

25 g

Grated mature cheese

25 g

Grated aged Gouda

15 g

Grated Italian cheese

20 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories975 kcal
Energy (kJ)4079 kJ
Fat48 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate93 g
Sugar16 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein39 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grill or Frying Pan
Saucepan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

Courgette bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan en bak de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.

Saus mengen
3

Verhit de 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, de helft van de Italiaanse kruiden en de zwarte balsamicoazijn toe. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza's opmaken
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de overige Italiaanse kruiden, de geraspte belegen kaas, oude kaas, Italiaanse kaas en de walnootstukjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Pizza's bakken
5

Bak de platbroodpizza’s ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.

Tip: Je hebt misschien niet genoeg ruimte in de oven om de pizza's tegelijk te bakken; beleg en bak ze daarom in delen. Je kunt ook alvast een pizza eten terwijl de ander in de oven zit.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.