Platbroodpizza met gegrilde courgette
Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons, walnoten en belegen kaas

Deze pizza is supermakkelijk te maken, doordat je als bodem Libanees platbrood gebruikt dat je maar kort hoeft af te bakken. Het beleg bestaat uit een combinatie van de klassieke smaken van kastanjechampignons, walnoten en belegen kaas.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

100 g

Kastanjechampignons

125 g

Passata

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

50 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3075 kJ
Calories735 kcal
Fat32 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate82 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grill Pan
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

Courgette bakken
2

Verhit de olijfolie in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur.

Saus mengen
3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata met de knoflook. Smeer 2 Libanese platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens de courgette en de kastanjechampignons over de pizza's.

Pizza's bestrooien
4

Bestrooi de pizza's met de geraspte belegen kaas, de walnoten en de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Leg de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier en bak ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.

Overige pizza's
5

Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.