Deze pizza is supermakkelijk te maken, doordat je als bodem Libanees platbrood gebruikt dat je maar kort hoeft af te bakken. Het beleg bestaat uit een combinatie van de klassieke smaken van kastanjechampignons, walnoten en belegen kaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
100 g
Kastanjechampignons
125 g
Passata
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
50 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
10 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.
Verhit de olijfolie in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur.
Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata met de knoflook. Smeer 2 Libanese platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens de courgette en de kastanjechampignons over de pizza's.
Bestrooi de pizza's met de geraspte belegen kaas, de walnoten en de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Leg de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier en bak ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.
Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.