Vandaag maak je een culinaire reis met deze supersnelle pizza met platbrood als bodem. Platbrood eet je in het Midden-Oosten bij allerlei gerechten, maar doordat het platbrood al gaar is, is het ook een perfecte bodem voor de Italiaanse klassieker: pizza! De saus maak je in een handomdraai op basis van tomatenpassata: een tomatensaus van verse, rijpe tomaten die heel fijn gezeefd zijn.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
125 g
Kastanjechampignons
100 g
Passata
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
15 g
Geraspte oude kaas
(Contains Milk)
20 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
¾ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken in 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.
Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata en de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer 2 platbroden in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de rozemarijn, de geraspte belegen kaas, de geraspte oude kaas en de walnoten. Bak de platbroodpizza’s op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of tot ze mooi bruin kleuren.
Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.