Platbroodpizza met gegrilde courgette
Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons en twee soorten kaas

Vandaag maak je een culinaire reis met deze supersnelle pizza met platbrood als bodem. Platbrood eet je in het Midden-Oosten bij allerlei gerechten, maar doordat het platbrood al gaar is, is het ook een perfecte bodem voor de Italiaanse klassieker: pizza! De saus maak je in een handomdraai op basis van tomatenpassata: een tomatensaus van verse, rijpe tomaten die heel fijn gezeefd zijn.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

125 g

Kastanjechampignons

100 g

Passata

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

15 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

20 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3552 kJ
Calories849 kcal
Fat42 g
Saturated Fat14.9 g
Carbohydrate84 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber9 g
Protein32 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Grill Pan
Saucepan
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

Courgette bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken in 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.

Saus maken
3

Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata en de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza's beleggen
4

Smeer 2 platbroden in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de rozemarijn, de geraspte belegen kaas, de geraspte oude kaas en de walnoten. Bak de platbroodpizza’s op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of tot ze mooi bruin kleuren.

Overige pizza's beleggen
5

Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.