Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn

Deze pizza is supergemakkelijk te maken! We hebben ervoor gekozen om Libanees platbrood te gebruiken als bodem, waardoor je de pizza kort hoeft af te bakken. Bovendien hebben we gekozen voor verse knoflook. Verse knoflook smaakt minder sterk dan gedroogde knoflook. Een teentje per persoon lijkt veel, maar bij verse knoflook is dat geen probleem!

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Verse knoflook

½ unit

Courgette

1 unit

Champignons

¼ unit

Passata

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

50 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories0 kcal
Fat0 g
Saturated Fat0 g
Carbohydrate0 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein0 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grill Pan
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de groenten.
2
  1. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette en de champignons in dunne plakken.
Bak de courgetteplakken aan beide kanten.
3

Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan op hoog vuur en gril of bak de courgetteplakken 2 minuten aan beide kanten.

Verdeel de ingrediënten over de pizza.
4

Meng de tomatenpassata met de knoflook in een kom. Smeer de eerste 2 platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens een deel van de knoflook, courgette en champignons over de pizza. Bestrooi met belegen kaas, walnoten, rozemarijn, peper en zout.

5

Bak de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.

6

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

7

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.