Lekker snel voor doordeweeks, maar ook heerlijk als weekendmaal: pizza! En niet zomaar een pizza. Deze platbroodpizza beleg je met de lekkerste ingrediënten. De buffelmozzarella is heerlijk zacht en vol van smaak. Scheur hem klein zodat je hem goed over de pizza kunt verdelen en er elke hap van kunt genieten. De nootachtige smaak van zowel de pesto als de rucola geeft de pizza pit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
125 g
Champignons
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
50 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
60 g
Buffelmozzarella
(Contains Milk)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
¼ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 220 graden. • Snipper de sjalot. • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten
• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de Libanese platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. • Scheur de buffelmozzarella klein en verdeel met de champignons over de platbroden.
• Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak 6 – 9 minuten in de oven. • Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.