Platbroodpizza met groene pesto
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

Met buffelmozzarella, champignons en rucola

Lekker snel voor doordeweeks, maar ook heerlijk als weekendmaal: pizza! En niet zomaar een pizza. Deze platbroodpizza beleg je met de lekkerste ingrediënten. De buffelmozzarella is heerlijk zacht en vol van smaak. Scheur hem klein zodat je hem goed over de pizza kunt verdelen en er elke hap van kunt genieten. De nootachtige smaak van zowel de pesto als de rucola geeft de pizza pit.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

125 g

Champignons

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

50 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

60 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3188 kJ
Calories762 kcal
Fat41 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate70 g
Sugar3.4 g
Dietary Fiber7 g
Protein24 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. • Snipper de sjalot. • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten

Pizza's beleggen
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de Libanese platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. • Scheur de buffelmozzarella klein en verdeel met de champignons over de platbroden.

Pizza's bakken
3

• Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak 6 – 9 minuten in de oven. • Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.