Platbroodpizza met ricotta
Platbroodpizza met ricotta

Platbroodpizza met ricotta

Je maakt een romige, bijna pesto-achtige, crème van de rode peper, spinazie en ricotta. Ricotta is een zachte Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk met een milde en zachtzoete smaak. Ricotta bevat een laag zout- en vetgehalte. Verder beleg je de platbroden met tomaat, pijnboompitten en maak je nog een spinaziesalade.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Ui

¼ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1.5 unit

Tomaat

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

60 g

Ricotta

(Contains Milk)

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

Not included in your delivery

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2138 kJ
Calories511 kcal
Fat20 g
Saturated Fat4.9 g
Carbohydrate63 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber12 g
Protein22 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook grof.

Snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in plakken.

Pureren
3

Meng in een hoge kom met staafmixer of blender de helft van de ui met de rode peper, de helft van de spinazie en het grootste deel van de ricotta en pureer tot een spinaziecrème. Voeg eventueel extra vierge olijfolie toe om de crème smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.

In de oven
4

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de spinaziecrème. Verdeel hierover de overige ui en het grootste deel van de tomaat en garneer met de pijnboompitten, oregano, en overige ricotta. Bestrooi vervolgens met peper en zout. Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de overige tomaat, overige spinazie en witte wijnazijn. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza's over de borden en serveer met de spinaziesalade.