Beleg je eigen pizza! Deze keer met een rode saus, courgette, rode ui, tonijn en kaas. Het leuke van dit recept is dat het een goede basis is voor andere creaties. Dus heb je platbroden over? Maak dan een pizza met restjes groente. Denk aan paprika, tomaat, venkel en paddenstoelen en je favoriete kaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode ui
½ unit
Courgette
1 can
Tonijn in water
(Contains Fish)
1 unit
Tomatenpuree
2 unit
Volkoren platbrood
(Contains Gluten)
50 g
Belegen kaasplakken
(Contains Milk)
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
20 g
Rucola
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en de courgette in dunne plakken. Laat de tonijn uitlekken.
Meng de tomatenpuree met de knoflook in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de tomaat-knoflookpuree 3 minuten op laag vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en roer goed tot er een gladde saus ontstaat.
Smeer de helft van de platbroden in met de helft van de tomatensaus. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel er vervolgens de helft van de tonijn, courgette, en daar bovenop de rode ui. Bestrooi met de helft van de belegen kaas, rozemarijn, peper en zout. Bak de platbroodpizza's 9 - 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn
Beleg vervolgens de overige platbroden en herhaal de handelingen.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en garneer met de rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en bestrooi met extra peper.