Platbroodpizza met tonijn, courgette en kaas
Platbroodpizza met tonijn, courgette en kaas

Platbroodpizza met tonijn, courgette en kaas

Beleg je eigen pizza! Deze keer met een rode saus, courgette, rode ui, tonijn en kaas. Het leuke van dit recept is dat het een goede basis is voor andere creaties. Dus heb je platbroden over? Maak dan een pizza met restjes groente. Denk aan paprika, tomaat, venkel en paddenstoelen en je favoriete kaas.

Allergens:
Fish
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

½ unit

Courgette

1 can

Tonijn in water

(Contains Fish)

1 unit

Tomatenpuree

2 unit

Volkoren platbrood

(Contains Gluten)

50 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories792 kcal
Energy (kJ)3314 kJ
Fat35 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate71 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein48 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Snijd de rode ui.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en de courgette in dunne plakken. Laat de tonijn uitlekken.

Voeg water toe tot er een gladde saus ontstaat.
2

Meng de tomatenpuree met de knoflook in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de tomaat-knoflookpuree 3 minuten op laag vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en roer goed tot er een gladde saus ontstaat.

Bestrooi met de belegen kaas.
3

Smeer de helft van de platbroden in met de helft van de tomatensaus. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel er vervolgens de helft van de tonijn, courgette, en daar bovenop de rode ui. Bestrooi met de helft van de belegen kaas, rozemarijn, peper en zout. Bak de platbroodpizza's 9 - 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn

4

Beleg vervolgens de overige platbroden en herhaal de handelingen.

Garneer met rucola.
5

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en garneer met de rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en bestrooi met extra peper.