Platbroodpizza's met drie kazen en courgette
Platbroodpizza's met drie kazen en courgette

Platbroodpizza's met drie kazen en courgette

met kastanjechampignons en walnoten

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

65 g

Chestnut mushrooms

100 g

Passata

½ sachet(s)

Italian seasoning

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

15 g

Grated Italian cheese

(Contains Milk)

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Grated mature goat's cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3941 kJ
Calories942 kcal
Fat48 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate88 g
Sugar10.5 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein34.7 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grill or Frying Pan
Saucepan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Courgette bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en bak de courgetteplakken in 2 minuten per kant goudbruin.

Saus mengen
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Verlaag het vuur en voeg de helft van de Italiaanse kruiden, de passata en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Laat 4 - 6 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza's opmaken
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de overige Italiaanse kruiden, de 3 kazen en de walnootstukjes (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee garneren.

Pizza's bakken
5

Bak de platbroodpizza’s 7 - 8 minuten in de oven, of tot ze mooi bruin kleuren (zie Tip).

Tip: Heeft je oven niet genoeg ruimte om alle pizza’s tegelijk te bakken? Beleg en bak ze dan in delen. Je kunt ook alvast de ene pizza eten terwijl de andere in de oven zit.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.