Platbroodpizza's met champignons en mozzarella
Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

met paprika, rode ui en vers basilicum

Wist je dat oregano één van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediteraanse en Mexicaanse keuken.

Tags:
Family
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

165 g

Mushrooms

½ piece

Bell pepper

½ piece

Red onion

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

100 g

Passata

1.5 teaspoon

Ground paprika

2 piece

Lebanese flatbread

½ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated mature cheese

5 g

Fresh basil

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories718 kcal
Energy (kJ)3002 kJ
Fat28 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate75 g
Sugar12 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein34 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden
2

Snijd de champignons in plakken en de paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Champignons bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Saus mengen
4

Meng ondertussen de passata met de knoflook, het paprikapoeder en de Midden-Oosterse kruidenmix in een kom en breng op smaak met peper en zout.

Pizza beleggen
5

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, rode ui en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de blaadjes van het basilicum fijn.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de anderen in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.