Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
125 g
Mushrooms
½ piece
Romano pepper
½ piece
Red onion
½ bulb(s)
Mozzarella
100 g
Passata
1.5 teaspoon
Ground paprika
2 piece
Lebanese flatbread
½ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Grated mature cheese
5 g
Fresh basil
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de champignons in plakken en de paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en paprika 3 – 4 minuten.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan hier al mee met de champignons en paprika.
Meng ondertussen in een kom de passata met de knoflook, het paprikapoeder en de Midden-Oosterse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de rode ui en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier 5 - 6 minuten in de oven. Hak ondertussen de basilicumblaadjes fijn.
Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.
Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.