Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
125 g
Mushrooms
½ piece
Romano pepper
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
100 g
Passata
2 piece
Lebanese flatbread
(Contains Wheat)
½ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de champignons in plakken en de paprika in dunne ringen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en paprika 3 - 4 minuten.
Meng ondertussen in een kom de passata met de knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier 5 - 6 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.
Verdeel de pizza's over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.