Platbroodpizza's met champignons en mozzarella
Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

met paprika en Midden-Oosterse kruiden

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

125 g

Mushrooms

½ piece

Romano pepper

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

100 g

Passata

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3075 kJ
Calories735 kcal
Fat27.7 g
Saturated Fat14.3 g
Carbohydrate85.1 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein33.5 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden
2

Snijd de champignons in plakken en de paprika in dunne ringen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en paprika 3 - 4 minuten.

 

Tomatensaus maken
4

Meng ondertussen in een kom de passata met de knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza beleggen
5

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier 5 - 6 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.