Een leuke combinatie vandaag op je bord - een Italiaans gerecht met Libanees platbrood! Door de korte oventijd zet jij deze platbroodpizza's zo op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
65 g
Chestnut mushrooms
100 g
Passata
½ sachet(s)
Italian seasoning
2 piece
Lebanese flatbread
(Contains Wheat)
25 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
15 g
Grated Italian cheese
(Contains Milk)
20 g
Chopped walnuts
(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
25 g
Grated mature goat's cheese
(Contains Milk)
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en bak de courgette in 2 minuten per kant goudbruin.
Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Verlaag het vuur en voeg de passata, zwarte balsamicoazijn en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat 4 - 6 minuten inkoken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Leg het platbrood op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de overige Italiaanse kruiden, de drie kazen en de walnootstukjes (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee garneren.
Bak de platbroodpizza’s 7 - 8 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren (zie Tip).
Tip: Heeft je oven niet genoeg ruimte om alle pizza’s tegelijk te bakken? Beleg en bak ze dan in delen. Je kunt ook alvast de ene pizza eten terwijl de andere in de oven zit.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.