Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum
Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

met paprika en tomatensaus

Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.

Allergens:
Milk
Gluten
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

100 g

Boerengehakt

1 teaspoon

Italiaanse kruiden

100 g

Passata

½ unit

Paprika

½ ball

Mozzarella

(Contains Milk)

2 unit

Libanees platbrood

(Contains Gluten)

15 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4044 kJ
Calories967 kcal
Fat45 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate91 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7 g
Protein45 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Gehakt bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.

Snijden
4

Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.

Pizza maken
5

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden, garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.