Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum
Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

met paprika en tomatensaus

Kook je dit recept later in de week? Bewaar je platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

100 g

Farmer's mincemeat

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

100 g

Passata

½ piece

Bell pepper

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

2 piece

Lebanese flatbread

15 g

Grated Italian cheese

2.5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories967 kcal
Energy (kJ)4044 kJ
Fat45 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate91 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein45 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden en gehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Smaakmakers bereiden
2

Bak, in dezelfde hapjespan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.

Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.

Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Pizza maken
3

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 platbrood per persoon en serveer de overige ingrediënten ernaast. Vul eventueel voor de lunch de volgende dag het andere platbrood met het overige beleg.

Serveren
4

Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.