Kook je dit recept later in de week? Bewaar je platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
100 g
Farmer's mincemeat
⅓ sachet(s)
Italian seasoning
100 g
Passata
½ piece
Bell pepper
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
2 piece
Lebanese flatbread
15 g
Grated Italian cheese
2.5 g
Fresh basil
to taste
Salt and pepper
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak, in dezelfde hapjespan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.
Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.
Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 platbrood per persoon en serveer de overige ingrediënten ernaast. Vul eventueel voor de lunch de volgende dag het andere platbrood met het overige beleg.
Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.