Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
100 g
Boerengehakt
⅓ sachet(s)
Italiaanse kruiden
100 g
Passata
½ unit
Paprika
½ ball
Mozzarella
(Contains Milk)
2 unit
Libanees platbrood
(Contains Gluten)
15 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
2.5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het varkensboerengehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak, in dezelfde hapjespan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover. Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Verdeel de pizza's over de borden. Garneer de pizza's met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.