Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum
Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus

Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

100 g

Passata

½ piece

Courgette

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

15 g

Grated Italian cheese

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories939 kcal
Energy (kJ)3927 kJ
Fat41.4 g
Saturated Fat17.8 g
Carbohydrate89.1 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein47.9 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden en gehakt bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Bak, in dezelfde hapjespan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 el water (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes. Scheur de mozzarella grof.

Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.

Pizza maken
3
  • Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier.
  • Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de courgette, de mozzarella en de Italiaanse kaas erover (zie Tip).
  • Bak de platbroodpizza's 7 - 8 minuten in de oven.
  • Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken, of gebruiken om je boterham te garneren.

Serveren
4
  • Verdeel de pizza's over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.