Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem

Dit platbrood, ook wel Libanese pizza genoemd, wordt op een speciale manier gebakken; het deeg wordt uitgerold en op een rond kussen uitgetrokken zodat er een perfect rond platbrood ontstaat. Vervolgens wordt dit op een speciale oven, met de naam saj, gebakken die eruit ziet als een omgekeerde wok.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Courgette

½ unit

Rode paprika

62.5 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Knoflookteen

1 can

Tomatenpuree

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

½ teaspoon

Gedroogde oregano

37.5 g

Oude-kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories488 kcal
Energy (kJ)2042 kJ
Fat17 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate60 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein20 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Knife
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette, parika en tomatjes klein
2

Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen en de cherrytomaten doormidden.

Smeer de saus op de platbroden
3

Snijd of pers de knoflook fijn. Meng de knoflook met de tomatenpuree en olijfolie tot een saus en smeer hier 2 platbroden mee in. Verdeel vervolgens een deel van de courgette, paprika en cherrytomaten over de pizza en bestrooi met oregano en gemalen peper. Bestrooi tot slot met oude kaas.

4

Bak de platbroodpizza’s ongeveer 7 – 8 minuten in de oven of tot deze mooi bruin kleuren.

Bestrooit tot slot met oude kaar
5

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

Serveer het gerecht
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.

Tip! Heb je platbrood over en ook een Fruitbox in huis? Maak dan het heerlijke fruitrecept met roomkaas en bosbessen. Geen Fruitbox? Beleg het platbrood dan voor de lunch met je favoriete beleg en rol het platbrood op.