Pollo tonnato met zuurdesembrood
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus

Een klassieke vitello tonnato bestaat uit dungesneden kalfsfricandeau met een tonijn-kappertjesmayonaise. Deze smaakvolle tonijnsaus is ook heerlijk bij kip. De kipfilethaasjes geef je nog meer smaak door ze te pocheren in bouillon. Met gepofte tomaatjes, knapperige zuurdesembroodjes en zelfgemaakte kruidenboter wordt het gegarandeerd genieten!

Allergens:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis
Ei
Mosterd
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

125 g

Rode cherrytomaten

1 unit

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Contains Gluten, Soja, Sesamzaad)

½ can

Tonijn in water

(Contains Vis)

10 g

Kappertjes

50 g

Mayonaise

(Contains Ei, Mosterd)

4 leaves

Vers basilicum

(Contains Selderij)

4 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Selderij)

5 stalk

Verse bieslook

(May be present Selderij)

100 g

Kipfilethaasjes

30 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

25 g

Roomboter

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

400 milliliters

Kippenbouillon

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5234 kJ
Calories1251 kcal
Fat88 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate69 g
Sugar3 g
Dietary Fiber6 g
Protein42 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Oven Dish
Large Bowl
Immersion blender
Small Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Tomaten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Rooster de tomaten 20 – 22 minuten in de oven. Leg de laatste 6 – 8 minuten het zuurdesembrood erbij in de oven.

Saus maken
2

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Mix in een hoge kom de helft van de blaadjes basilicum, de helft van de kappertjes, de mayonaise en de tonijn met een staafmixer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenboter maken
3

Hak de overige basilicum, de peterselie en de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de peterselie en de bieslook met de zachte roomboter. Breng op smaak met zout en peper. Dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Kip pocheren
4

Bereid de kippenbouillon in een pan. Zet, als de bouillon kookt, het vuur laag en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Kook de kip in 6 – 8 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon.

Tonnato afmaken
5

Maak op de borden een bedje van de slamelange en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Leg hier de gepocheerde kipfilethaasjes op. Verdeel de tonijnsaus over de kip en garneer met de overige kappertjes en basilicum.

Serveren
6

Serveer de pollo tonnato met de geroosterde tomaten en het zuurdesembrood met de kruidenboter.