.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Ui
5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
½ unit
Ei
(Contains Egg)
1.5 teaspoon
Italiaanse kruiden
½ unit
Buffelmozzarella
(Contains Milk)
½ unit
Gele paprika
½ unit
Rode paprika
90 g
Orecchiette
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
100 g
Broccolini
50 milliliters
Slagroom
(Contains Milk)
15 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
25 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
10 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
150 g
Gemengd gekruid gehakt
1.5 tablespoon
Olijfolie
¼ teaspoon
Zout
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng het gehakt in een kom met per persoon: 1/2 ei, 1/4 tl zout, de panko, ui, Italiaanse kruiden, de helft van de knoflook en de helft van het basilicum. Rol het gehakt uit, plaats de bol mozzarella in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de pasta. Smeer de polpettone in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de polpettone in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 30 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de rode en gele paprika in reepjes.
Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 –12 minuten beetgaar in een pan met deksel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Bak de paprikareepjes, afgedekt, met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon in 10 – 12 minuten zacht. Meng de broccolini op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met de polpettone.
Giet de pasta af, stort terug in de pan en voeg er de pesto, slagroom en de helft van de Italiaanse kaas aan toe. Verwarm de pasta nog 4 – 5 minuten in de pan met deksel op laag vuur. Verwarm ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel kort goudbruin.
Schep de pasta in een grote schaal en leg de polpettone hierop. Garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccolini in een schaal en garneer deze met de geschaafde amandelen. Garneer de gestoofde paprika met het overige basilicum.