Polpettone gevuld met mozzarella
Polpettone gevuld met mozzarella

Polpettone gevuld met mozzarella

met pasta, gestoofde paprika en broccolini

.

Allergens:
Celery
Egg
Milk
Gluten
Tree nuts
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Ui

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

½ unit

Ei

(Contains Egg)

1.5 teaspoon

Italiaanse kruiden

½ unit

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

½ unit

Gele paprika

½ unit

Rode paprika

90 g

Orecchiette

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

100 g

Broccolini

50 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

15 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

25 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

150 g

Gemengd gekruid gehakt

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

¼ teaspoon

Zout

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)7222 kJ
Calories1726 kcal
Fat107 g
Saturated Fat39 g
Carbohydrate104 g
Sugar17 g
Dietary Fiber11 g
Protein80 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Parchment Paper
Oven Dish
Aluminum Foil
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Polpettone maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng het gehakt in een kom met per persoon: 1/2 ei, 1/4 tl zout, de panko, ui, Italiaanse kruiden, de helft van de knoflook en de helft van het basilicum. Rol het gehakt uit, plaats de bol mozzarella in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.

Polpettone in de oven
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de pasta. Smeer de polpettone in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de polpettone in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 30 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de rode en gele paprika in reepjes.

Orecchiette koken
3

Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 –12 minuten beetgaar in een pan met deksel.

Broccolini in de oven
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Bak de paprikareepjes, afgedekt, met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon in 10 – 12 minuten zacht. Meng de broccolini op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met de polpettone.

Pasta mengen
5

Giet de pasta af, stort terug in de pan en voeg er de pesto, slagroom en de helft van de Italiaanse kaas aan toe. Verwarm de pasta nog 4 – 5 minuten in de pan met deksel op laag vuur. Verwarm ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel kort goudbruin.

Serveren
6

Schep de pasta in een grote schaal en leg de polpettone hierop. Garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccolini in een schaal en garneer deze met de geschaafde amandelen. Garneer de gestoofde paprika met het overige basilicum.