.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
100 g
Wortel
2 unit
Bosui
150 g
Pompoenblokjes
1.5 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
2 unit
Volkoren platbrood
(Contains Gluten)
1 tube
Pindakaas
(Contains Peanuts)
½ tablespoon
Olijfolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de wortel in plakken.
Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui 2 minuut op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.
Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.
Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.