Pompoen-pindasoep met een gekookt ei
Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

met volkoren platbrood

.

Allergens:
Celery
Mustard
Egg
Gluten
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

100 g

Wortel

2 unit

Bosui

150 g

Pompoenblokjes

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Volkoren platbrood

(Contains Gluten)

1 tube

Pindakaas

(Contains Peanuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)1973 kJ
Calories472 kcal
Fat22 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate45 g
Sugar10 g
Dietary Fiber9 g
Protein19 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Soup pan with lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Wortel snijden
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep in een grote pan. Pers de knoflook of snijdfijn en snijd de wortel in plakken.

Bosui snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Ei koken
4

Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

Soep pureren
5

Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.