Pompoen-pindasoep met een gekookt ei
Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

met bosui en volkoren platbrood

Heb jij nog platbrood over? Knip het de volgende dag in reepjes, bestrijk met olijfolie en verwarm in de oven voor een knapperig tussendoortje. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Celery
Mustard
Peanuts
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

1.32 piece

Scallions

150 g

Diced pumpkin

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

1 piece

Egg

1 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories465 kcal
Energy (kJ)1947 kJ
Fat22 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate43 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein19 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Kettle
Soup pan with lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep in een waterkoker of steelpan. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.

Groenten snijden
2

Snijd de wortel in plakken en de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

Tip: Geen liefhebber van rauwe bosui? Kook dan in stap 3 alle bosui mee in de soep.

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of kies voor natriumarme bouillon.

Ei koken
4

Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Soep pureren
5

Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus.

Tip: Ben je een grote eter? Verwarm dan 2 platbroden per persoon. Voor extra knapperige platbroden besprenkel je ze met wat olijfolie en zout en bak je ze 3 - 4 minuten.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met het achtergehouden groene deel van de bosui. Serveer met het platbrood.