Deze pompoen-pindasoep knalt van je bord af, qua kleur én qua smaak. De zoete oranje groenten vormen een lekkere combinatie met de smeuïge, hartige pindakaas en het kruidige kerriepoeder. Maak de soep af met een gekookt eitje en gebruik het platbrood om in de soep te dopen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Peen
2 unit
Bosui
150 g
Pompoenblokjes
1.5 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
1 tube
Pindakaas
(Contains Peanuts)
1 tablespoon
Olijfolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de peen in plakken.
Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige lente-ui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.
Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.
Verwarm ondertussen de Libanese platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de lente-ui. Serveer met de platbroden.