Pompoen-pindasoep met gekookt ei
Pompoen-pindasoep met gekookt ei

Pompoen-pindasoep met gekookt ei

met bosui en volkoren platbrood

Heb jij nog platbrood over? Snijd het de volgende dag in reepjes, bestrijk met olijfolie en verwarm in de oven voor een knapperig tussendoortje.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Celery
Mustard
Egg
Wheat
Peanuts
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1.5 piece

Scallions

150 g

Diced pumpkin

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

1 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories486 kcal
Energy (kJ)2035 kJ
Fat23 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate45.2 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein20 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Kettle
Saucepan
Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.

Ei koken
2

Breng water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Snijd ondertussen de wortel in plakken en de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering (zie Tip).

Tip: Geen liefhebber van rauwe bosui? Kook dan in stap 3 alle bosui mee in de soep.

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens het water uit de waterkoker toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook (zie Tip). Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of kies voor natriumarme bouillon.

Toppings bereiden
4

Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Pel het ei en snijd doormidden.

Tip: Ben je een grote eter? Verwarm dan 2 platbroden per persoon. Voor extra knapperige platbroden besprenkel je ze met wat olijfolie en zout en bak je ze 3 - 4 minuten.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus.

Tip: Ben je een grote eter? Verwarm dan 2 platbroden per persoon. Voor extra knapperige platbroden besprenkel je ze met wat olijfolie en zout en bak je ze 3 - 4 minuten.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met het achtergehouden groene gedeelte van de bosui. Serveer met het platbrood.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.