Pompoen-pindasoep met gekookt ei
Pompoen-pindasoep met gekookt ei

Pompoen-pindasoep met gekookt ei

met volkoren platbrood

Traditioneel wordt Libanees platbrood gebakken in een bolle pan, een 'saj'. Maar ze kunnen ook in de oven of in een pannenkoekenpan worden gebakken.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Celery
Mustard
Egg
Wheat
Peanuts
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Garlic

1 unit

Carrot

½ unit

Onion

150 g

Diced pumpkin

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

1 unit

Egg

(Contains Egg)

1 unit

Wholewheat Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ unit

Low sodium vegetable stock cube

300 milliliters

Water

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2081 kJ
Calories497 kcal
Fat23.5 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate46.6 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein20.5 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Kettle
Soup pan with lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.

Groenten snijden
2

Snijd de wortel in schijfjes en snipper de ui.

Soep maken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook, de wortel, de pompoenblokjes en het kerriepoeder toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens het water uit de waterkoker toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Ei koken
4

Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Soep pureren
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en verwarm het platbrood 30 seconden per kant (zie Tip). Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus en peper.

Tip:Voor extra knapperig platbrood besprenkel je het brood met wat olijfolie en zout en bak je het 3 - 4 minuten.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen en leg het ei in de soep. Serveer met het platbrood.