Traditioneel wordt Libanees platbrood gebakken in een bolle pan, een 'saj'. Maar ze kunnen ook in de oven of in een pannenkoekenpan worden gebakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Garlic
1 unit
Carrot
½ unit
Onion
150 g
Diced pumpkin
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
1 unit
Egg
(Contains Egg)
1 unit
Wholewheat Lebanese flatbread
(Contains Wheat)
1 tube
Peanut butter
(Contains Peanuts May be present Tree nuts)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ unit
Low sodium vegetable stock cube
300 milliliters
Water
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.
Snijd de wortel in schijfjes en snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook, de wortel, de pompoenblokjes en het kerriepoeder toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens het water uit de waterkoker toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.
Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.
Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en verwarm het platbrood 30 seconden per kant (zie Tip). Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
Tip:Voor extra knapperig platbrood besprenkel je het brood met wat olijfolie en zout en bak je het 3 - 4 minuten.
Verdeel de soep over kommen en leg het ei in de soep. Serveer met het platbrood.