Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ piece
Hokkaido pumpkin
150 g
Baby potatoes
½ piece
Red onion
½ piece
Red bell pepper
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
1 piece
Cod fillet
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
2 piece
Garlic
20 g
Tomato tapenade
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd in blokjes van 2 cm. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de rode ui in parten. Snijd de paprika in reepjes.
Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Heb je extra tijd? Zet hem dan 5 minuten in de voorverwarmde oven - daar wordt hij zachter van.
Meng de krieltjes en de pompoenblokjes in een kom samen met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verdeel dit vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Leg de knoflookteen tussen de pompoenblokjes en de krieltjes.
Zet de bakplaat met pompoenblokjes en krieltjes in de oven en bak 25 - 30 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en verwijder de knoflook. Voeg de rode paprika en de rode ui toe aan de bakplaat en schep alles goed om. Zet de groenten en krieltjes terug in de oven en bak de laatste 15 minuten verder.
Haal de knoflookteen voorzichtig uit de schil. Pers of snijd fijn en meng in een kom met de mayonaise. Voeg per persoon: 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit, waneer de groenten bijna klaar zijn, 1/2 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauwfilet 1 - 2 minuten op een kant. Verlaag het vuur, draai de kabeljauwfilet om en bak nog 1 - 2 minuten. Besmeer ondertussen de bovenkant van de kabeljauw met de tomatentapenade.
Verdeel de ovengroenten en krieltjes over de borden. Leg op elk bord een kabeljauwfilet. Serveer met de knoflookmayonaise.
Tip: Wist je dat de kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.