Portobello-burger met gebakken ei
Portobello-burger met gebakken ei

Portobello-burger met gebakken ei

Met gebakken aardappelen en geroosterde courgette

De portobello is een uit de kluiten gewassen champignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt als burger. Smaken als rozemarijn en tijm passen goed bij de nootachtige, aardse smaak van de portobello.

Allergens:
Milk
Gluten
Sesame
Lupine
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

1 teaspoon

Gedroogde tijm

½ unit

Rode ui

½ unit

Courgette

25 unit

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

1 unit

Hamburgerbol

(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Tree nuts, Soy, Egg)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

1 tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

½ unit

Tabasco

1 unit

Portobello

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4096 kJ
Calories979 kcal
Fat51 g
Saturated Fat16.4 g
Carbohydrate93 g
Sugar19.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein32 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

aardappelen
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

oven
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbol mee.

bakken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise. Houd je van pittige mayonaise? Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tabasco aan de mayonaise toe.