Portobelloburger met gebakken ei
Portobelloburger met gebakken ei

Portobelloburger met gebakken ei

Met gebakken aardappelen en gegrilde courgette

De portobello is met z'n ronde vorm bijna voorbestemd om op een hamburgerbroodje te eindigen. In dit gemakkelijke vegetarische gerecht combineer je hem met klassieke gebakken aardappeltjes en natuurlijk een flinke dot mayonaise.

Allergens:
Milk
Gluten
Sesame
Lupine
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1

Gedroogde rozemarijn

1

Gedroogde tijm

½

Rode ui

½

Courgette

1

Portobello

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

1

Hamburgerbol

(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Tree nuts, Soy, Egg)

1

Ei

(Contains Egg)

1

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1

Olijfolie

½

Roomboter

(Contains Milk)

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories865 kcal
Fat51 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate72 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber10 g
Protein28 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier (zie tip). Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Kaas smelten
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbollen mee.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, een spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.